Principală Profilul meu DeconectareV-aţi autentificat ca Vizitator Grup "Vizitatori"Meniu

Categorii

Jocuri [0]
Masini [0]
Telefoane [7]
Windows-uri [0]

Statisitici

Evaluează site-ul meu
Total răspunsuri: 14

Online


Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Principală » Articole » Telefoane

Sony Xperia Z


PRET:540 euro


Specificatii:

Ecran: 5”, 1080x1920, TFT LCD
Sistem de operare: Android 4.1.2
Chipset: Qualcomm Snapdragon S4 Pro APQ 8064
Procesor: 1,5 GHz, quad core Krait
GPU: Adreno 320
RAM: 2 GB
Memorie: 16 GB, 12 GB accesibil
Card: microSD
LTE/3G: Cat. 3 / HSDPA 42 Mbps
WiFi: 802.11a/b/g/n
Bluetooth: 4.0 cu A2DP
USB: microUSB cu MHL
Cameră foto: 13 MP, autofocus, LED
Filmare video: 1920x1080, 30 fps, focalizare continuă, stabilizare digitală
Cameră video secundară: 2,2 MP, 1080p cu 30 fps
Baterie: 2.330 mAh
Dimensiuni: 139 x 71 x 7,8 mm
Greutate: 146 g

Ecranul:

Sony Xperia Z avea posibilitatea să strălucească la acest capitol. Ecranul din dotare este unul impresionant din punct de vedere al rezoluţiei şi al sharpness-ului. Din păcate, el are şi puncte slabe. Cu o densitate de pixeli de 443 ppi şi Bravia Engine 2, imaginile şi textul sunt foarte fine, chiar şi atunci când priviţi telefonul de aproape. Un coating foarte bun reduce mult reflexiile luminoase, iar ecranul este foarte vizibil în soare puternic. Când luminozitatea ecranului este maximă, negrul este puţin luminos, iar contrastul este mai mic decât al altor terminale de top de pe piaţă. Culorile nu sunt atât de vii precum am fi vrut, iar orice panou AMOLED va arăta mult mai bine decât cel al lui Xperia Z. Pe de altă parte, cei care nu apreciază culorile suprasaturate se vor înţelege bine cu acest ecran.

Principala problemă a ecranului lui Sony Xperia Z este legată de unghiurile de vizibilitate. Ecranul arată bine atunci când îl priveşti direct. Dacă ieşi dintr-un unghi de 90 de grade, orizontal sau vertical, culorile devin şterse, iar contrastul scade foarte puternic. Şi mai trist este faptul că Sony a folosit două panouri diferite pentru Xperia Z. Modelele vândute în Japonia au un ecran ceva mai bun, cu unghiuri de vizibilitate mai bune. El nu este de tip IPS ori AMOLED, însă culorile arată mai bine atunci când ecranul este privit din unghi.


Sistemul de operare şi performanţele:
 Cu un hardware de ultimă generaţie, Sony Xperia Z se mişcă aproape impecabil. Sistemul de operare rulat este Android 4.1.2 şi este prima dată când vedem această versiune pe un terminal Sony. Producătorul a ales să păstreze tot o interfaţă minimalistă şi are o mare bilă albă la acest capitol. Ecranul pentru deblocare este puţin diferit de cel de pe modelele cu ICS. Deblocarea se face cu un gest vertical, de sus în jos sau de jos în sus. În jumătatea superioară a ecranului se află slider-ul orizontal cu care eram obişnuiţi până acum, însă el deschide acum playerul audio sau camera foto. Din păcate, el nu poate fi folosit bine dacă telefonul este manevrat cu o singură mână.

Interfaţa lui Xperia Z are cinci ecrane principale. O atingere prelungită pe unul din ele activează meniul aferent în care pot fi şterse sau adăugate alte ecrane şi pot fi adăugate widget-uri. Trecerea de la un ecran la altul se face printr-un subtil efect 3D. La baza ecranului găsim patru aplicaţii sau folder-e de aplicaţii fixe. Zona de notificări include patru comutatoare pentru sunet, Bluetooth, WiFi şi date, precum şi un buton rapid pentru setări. Sony Xperia Z nu mai are butoane fizice, sub ecran. Cele trei butoane sunt acum integrate la baza ecranului.


Multimedia:

Pentru Android 4.1.2, Sony a pregătit câteva modificări la nivel de software. Galeria standard Android a fost eliminată şi înlocuită cu Album, care afişează thumbnail-uri ce poti fi redimensionate prin pinch-and-zoom. Cei care folosesc funcţia de geotagging a imaginilor vor putea să le vadă localizat, fie pe o hartă clasică, fie pe un glob pământesc 3D. Playerul video al lui Xperia Z se numeşte acum Movies şi oferă un suport foarte bun pentru aproape toate codec-urile cunoscute. Interfaţa este minimalistă, iar aplicaţia foloseşte serverele Gracenote pentru a descărca informaţii despre clipurile redate.


Camera foto:

 Un prim lucru care se remarcă atunci când deschizi aplicaţia camerei foto este prezenţa a două butoane pe latura din dreapta. Alături de declanşator se află acum şi un buton dedicat pentru filmare. Atunci când filmezi, poţi apăsa declanşatorul ca să salvezi o imagine. Aplicaţia oferă o serie întreagă de facilităţi, cu ar fi smile shutter şi HDR. Unul din modurile ce poate fi selectat este Superior Auto, care se hazardează să recunoască tipul scenei şi să modifice setările corespunzător. Utilizatorul mai are aici acces la niciun parametru. În acest mod, rezoluţia imaginilor va fi de 12 MP. În modul Auto standard, utilizatorul poate ajusta anumite funcţii.

 Calitatea imaginilor capturate cu Sony Xperia Z la rezoluţie maximă este comparabilă cu cea a altor telefoane de top de la momentul lansării. Senzorul cu mulţi megapixeli oferă imagini cu destul de mult zgomot, însă detaliile sunt bine redate. În unele cazuri, camerele foto de top cu 8 MP, cum ar fi cea a lui Galaxy S III sau Lumia 920 se vor descurca mai bine decât Xperia Z. Dacă redimensionaţi pozele cu rezoluţia de 4128x3096 pixeli, imaginea rezultată va fi destul de atractivă. În condiţii de lumină slabă, zgomotul devine foarte puternic şi detaliile au mult de suferit. În modul macro, lentila permite focalizarea la o distanţă minimă de aproximativ 10 cm.


Autonomia:

La o utilizare intensă, cu conexiunea 3G activată şi sincronizare automată pe mail şi Facebook, cu două ore de browsing, două ore de redare audio şi o oră de jocuri, bateria lui Sony Xperia Z poate să ţină zi întreagă. Cu o utilizare uşoară, în timpul căreia au fost activate setările Stamina mode şi Location-based Wi-Fi, bateria s-a descărcat în două zile şi jumătate. El a fost folosit o jumătate de oră pe zi pentru apeluri, o oră pentru navigare pe Internet folosind conexiunea wireless sau cea 3G şi o oră pentru redare audio.


Dezavantaj:

Călcâiul lui Ahile este ecranul. La prima vedere, el va impresiona prin claritate şi densitatea de pixeli. În plus, este foarte vizibil în lumină puternică. Din păcate, unghiurile de vizibilitate sunt reduse, iar culorile nu sunt atât de vii precum ne-am fi dorit. Dacă Sony ar fi folosit un panou mai bun, Xperia Z ar fi devenit foarte repede unul dintre cele mai dorite smartphone-uri cu ecran full HD. Preţul iniţial al telefonului este competitiv şi ne aşteptăm să scadă puţin odată cu apariţia altor competitori.Sony Xperia-Z hands-on and water resistent Video
Categorie: Telefoane | Adăugat de: Dan96 (2013-03-17)
Vizualizări: 418 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *:

Filme

Autentificare

Cautare

Suport

Ai o problemă legată de PubRomania.Ucoz.RO?

Nu ezita să ne contactezi!!PubRomania.Ucoz.Ro